Vakantieparken met subtropisch zwembad

Wat zijn de mooiste zwembaden van Nederland? De mooiste subtropische zwembaden met glijbanen kan je hiernaast bekijken. Zoek op provincie en ontdek de leukste zwembaden bij jou in de buurt. Glijbanen of een wildwaterbaan? Bekijk dan eens de subtropische zwembaden van Center Parcs en Landal.

Er zijn verschillende vakantieparken die over een subtropisch zwembad beschikken. Een subtropisch zwembad, is een zwembad waarbij doorgaans het watertemperatuur warmer is dan in een normaal zwembad. Ook is de luchttemperatuur warmer dan bij een normaal zwembad. Daarnaast is het goed om te weten dat een subtropisch zwembad als het ware een andere benaming is voor een uitgebreid recreatief zwembad. Hieronder zie je de mooiste subtropisch zwembaden op een vakantiepark.

De mooiste subtropische zwembaden op een vakantiepark:

Subtropisch zwembad De Eemhof collage

Aqua Mundo De Eemhof

Een subtropisch zwembad in Mediterraanse sferen aan het Eemmeer. Voorzien van 5 glijbanen, golfslagbad, wildwaterbaan en een surfsimulator! Het hele gezin kan hier heerlijk zwemmen.

Subtropisch zwembad Lommerbergen collage

Zwembad De Lommerbergen

In Limburg gelegen mooi subtropisch zwemparadijs op het vakantiepark van Landal. Er is ook mooi buitenbad, stoere glijbanen, een golfslagbad en voor kinderen zijn er speciale kinderbaden.

Subtropisch zwembad De Huttenheugte collage

Aqua Mundo De Huttenheugte

Een fijn subtropisch zwemparadijs in de bossen bij Dalen. Het bad heeft meerdere glijbanen, wild water rafting, een buitenbad en een stoere wildwaterbaan. De wellness zorgt voor een goede ontspanning.

Subtropisch zwembad De Kempervennen collage

Aqua Mundo De Kempvervennen

Al jaren één van de mooiste subtropisch zwembaden van Nederland! Snorkelen, zwemmen, duiken het kan allemaal. Ga van de stoere glijbanen, wildwaterbaan of ontspan in een bubbelbad.

Subtropisch zwembad Het Heijderbos collage

Aqua Mundo Het Heijderbos

Het in Limburg gelegen subtropisch zwembad behoort tot één van de mooiste. Het is voorzien van snelle glijbanen, golfslagbad, kinderbaden en een wildwaterbaan. Echt een aanrader!

Subtropisch zwembad Port Zélande collage

Aqua Mundo Port Zélande

Het subtropisch zwembad aan het Grevelingenmeer heeft een enorm Water Playhouse voor eindeloze wateravonturen. Voor je adrenalinekick zoef je door de Turbo Tunnel of door de wildwaterbaan.

Subtropisch zwembad Limburgse Peel collage

Aqua Mundo Limburgse Peel

Spelen in de kinderbaden en baden tussen de palmbomen. Dit zwembad is zeer geschikt voor het hele gezin. Race van de glijbaan of ontspan in de Wellness. Ook is er een buitenbad.

Subtropisch zwembad Park Zandvoort collage

Aqua Mundo Park Zandvoort

Heb jij wel eens een film gekeken in een zwembad? Hier kan dat! Ook zijn er gave glijbanen, een golfslagbad, een buitenbad en zijn er bubbelbaden. Geschikt voor het hele gezin.

Subtropisch zwembad Het Meerdal collage

Aqua Mundo Het Meerdal

Een familiezwembad midden in de bossen waar kinderen zich koning voelen. Het zwembad heeft een 103 meter lange glijbaan, wildwaterbaan, stroomversnellingen en een mooi buitenbad.

Subtropisch zwembad Parc Sandur collage

Aqua Mundo Parc Sandur

Geen groot zwembad maar wel eentje die erg overzichtelijk is. Beleef veel plezier van de glijbaan of trek een baantje. Daarnaast is er ook een kinderbad, bubbelbaden en wellness.

 
Als je naar een subtropisch zwemparadijs gaat, is het vaak niet mogelijk om gewoon baantjes te trekken. Je kunt er rekening mee houden dat er veelal geen wedstrijdbaden zijn maar recreatie zwembaden. Het is hier onder andere mogelijk om van diverse waterglijbanen af te gaan, spanning en sensatie te zoeken bij de wildwaterbanen, ontspannen in de whirlpools en er is vaak ook een mogelijkheid tot snorkelen. Er zijn wel vakantieparken met een subtropisch zwembad waar je ook een wedstrijdbad hebt. Let hierbij goed op de openingstijden. Het wedstrijdbad kan ook gebruikt worden voor zwemlessen of verenigingen.

Daarnaast kun je bij subtropische zwembaden vaak ook een zwembad vinden met golven of een zwembad met andere attracties. Hieronder lees je meer over vakantieparken met subtropische zwembaden.

De vakantieparken van Center Parcs

Er zijn verschillende vakantieparken van Center Parcs te vinden in Nederland. Al deze leuke vakantieparken beschikken over een subtropisch zwembad. Ze hebben allemaal veel van elkaar weg. Hieronder vind je in het kort iets over alle vakantieparken van Center Parcs met subtropische zwembaden.

Aqua Mundo de Eemhof

vakantieparken met subtropisch zwembad, de Eemhof

Aqua Mundo de Eemhof in de provincie Flevoland is een erg leuk subtropisch zwembad. Voor jong en oud is er veel te beleven. In dit subtropische zwembad kun je leren surfen, leren duiken en vooral veel waterpret beleven. Er zijn verschillende recreatiebaden te vinden voor jong en oud. Voor de kleintjes is er een kinder-doe-bad. Dit bad is erg veilig voor kleine kinderen en ze kunnen genieten van diverse waterattracties.

Aqua Mundo Port Zélande

Vakantieparken met subtropisch zwembad, Port Zelande

Het Aqua Mundo Port Zélande subtropische zwembad is een erg leuk zwembad in het park Center Parcs. Voor jong en oud is er genoeg te doen. Dit subtropische zwembad beschikt over snelle stromingen, hobbels en bochten. Je kunt er van een spannende wildwaterbaan afgaan en ook van een gave glijbaan glijden. Aqua Mundo Port Zélande beschikt over veel attracties en andere faciliteiten. Zo kun je er als echte waaghals door de turbo tunnel, waarin je door een grote waterstraal in een rubberen band omhoog wordt geblazen.

Aqua Mundo het Heijderbos

Vakantieparken met subtropisch zwembad, Aqua Mundo het Heijderbos

Als je niet in het park Center Parcs verblijft, kun je toch een dagje komen zwemmen bij het subtropische zwembad genaamd Aqua Mundo het Heijderbos. Voor iedereen is er wel iets wils. Je kunt er ontspannen in een whirlpool, zonnen op de ligweide, van de spectaculaire, spannende wildwaterbaan, van diverse glijbanen glijden, op ontdekkingsreis in het leuke koraalbad en voor de kleintjes is er veel te doen in het kinder-doe-bad.

Aqua Mundo de Kempervennen

Vakantieparken met subtropisch zwembad, Kempervennen

Aqua Mundo de Kempervennen is een subtropisch zwembad dat zich bevind in een Center Parcs park. Er zijn snelle stromingen, hobbels en bochten. Je kunt er genieten van veel waterattracties. Zo zijn er een wildwaterbaan waar je als echte snelheidsduivel vanaf kunt gaan, glijbanen en andere kleinere attracties.

Aqua Mundo het Meerdal

Vakantieparken met subtropisch zwembad, Aqua Mundo het Meerdal

Ook Aqua Mundo het Meerdal is een subtropisch zwembad dat zich bevindt in één van de Center Parcs parken in de provincie Limburg. Ook dit subtropische zwembad zit vol met spannende belevenissen. Je kunt hier van de wildwaterbaan af, van de superlange glijbaan, naar het kruidenbad, waterpret hebben in het bad met stroomversnellingen, naar het golfslagbad en voor de kinderen is er een kinderbadje. Dit kinderbad heet het kinder-doe-bad. Hier kunnen de kleintjes genieten van verschillende waterattracties. Voor de allerkleinsten is er een peuterbadje. Je kunt in dit subtropische zwembad heerlijk recreatief zwemmen, maar ook je kinderfeestje vieren en andere activiteiten doen.

Aqua Mundo de Huttenheugte

Vakantieparken met subtropisch zwembad, Aqua Mundo de Huttenheugte

Aqua Mundo de Huttenheugte is het subtropische zwembad van Center Parcs in de plaats Dalen. Dit subtropische zwembad is erg leuk voor jong en oud. Aqua Mundo de Huttenheugte is erg gezellig en er valt veel te doen. Er zijn snelle stromingen, hobbels, bochten en nog meer. Voor de echte durfallen is er een spannende wildwaterbaan.

Aqua Mundo Limburgse Peel

Vakantieparken met subtropisch zwembad, Aqua Mundo Limburgse Peel

Het is heerlijk om een dagje te zwemmen bij het subtropische zwembad genaamd Aqua Mundo Limburgse Peel. Ook dit subtropische zwembad is te vinden in een Center Parcs park. Je kunt er van spannende glijbanen af glijden, van de wildwaterbaan, waterpret hebben in de verschillende recreatie zwembaden en je kunt er zonnen op de ligweide aan de rand van het subtropische zwembad. Als je naar het subtropische zwembad genaamd Aqua Mundo Limburgse Peel gaat, bevind je je tussen de palmbomen en andere gezellige versiersels.

Aqua Mundo park Zandvoort

Vakantieparken met subtropisch zwembad, Aqua Mundo Zandvoort

Als je een heerlijk dagje uit wilt, is het leuk om naar het subtropische zwembad van het Aqua Mundo Park Zandvoort te gaan. Dit subtropische zwembad bevindt zich ook in Center Parcs. Je kunt je er urenlang vermaken. Er zijn verschillende glijbanen te vinden in dit subtropische zwembad, maar ook een golfslagbad, een kinder-doe-bad voor de kleintjes en 25 meter bad. Wat erg gaaf is, is dat dit subtropische zwembad over een 25 meter bad beschikt waar een complete bioscoop is.

Tikibad Duinrell in Wassenaar

Tikibad Wassenaar: Subtropisch zwembad in Zuid-Holland

Het Tikibad van het attractiepark Duinrell in Wassenaar is misschien wel het bekendste en meest gewaardeerde subtropische zwembad van heel Nederland. Het Tikibad Duinrell beschikt over ontzettend veel glijbanen. In totaal is er wel meer dan één kilometer aan glijbanen te vinden! Er is een supersnelle blits en flits glijbaan, een korte en krachtige glijbaan genaamd de Canon Ball, de Cycloon wat een trechterglijbaan is en er zijn diverse lange, korte, snelle en krachtige glijbanen te vinden voor jong en oud. In totaal zijn er maar liefst 11 glijbanen te vinden in het subtropische zwembad het Tikibad in Duinrell.

Vakantieparken met een subtropisch zwembad

Ook zijn er bij een aantal Landal vakantieparken subtropische zwembaden te vinden. Een daarvan is Landal De Lommerbergen. Het subtropische zwembad genaamd Landal de Lommerbergen is een erg leuk zwembad voor jong en oud. De kleintjes kunnen zich vermaken in het kids-junglebad en voor de wat oudere kinderen zijn er veel waterattracties te vinden in dit subtropische zwembad. Terwijl de kinderen heerlijk van de glijbanen aan het zoeven zijn of dobberen in het golfslagbad, kunnen de ouders genieten in een whirlpool bad. Ook Landal Het Vennenbos is een vakantiepark met een heerlijk subtropisch zwemparadijs