Subtropische zwembaden Utrecht

Wat zijn de mooiste zwembaden van Nederland? De mooiste subtropische zwembaden met glijbanen kan je hiernaast bekijken. Zoek op provincie en ontdek de leukste zwembaden bij jou in de buurt. Glijbanen of een wildwaterbaan? Bekijk dan eens de subtropische zwembaden van Center Parcs en Landal.

Subtropische zwembaden Utrecht

Er zijn in Nederland diverse subtropische zwembaden te vinden. Ook in de provincie Utrecht zijn er een paar subtropische zwembaden. Welke zwembaden dit zijn, lees je verderop. Als je naar een subtropisch zwembad wilt gaan, is het goed om te weten wat een subtropisch zwembad nou eigenlijk is.

Het is over het algemeen bekend dat de watertemperatuur en luchttemperatuur warmer is dan in een normaal zwembad. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 28 graden. Ook staan subtropische zwembaden er om bekend dat er meerdere baden zijn, er leuke versiersels te vinden zijn en je er veel waterattracties kunt vinden.

Zo zijn er vaak glijbanen, een wildwaterbaan en zijn er andere activiteiten te doen voor jong en oud. Meer over de subtropische zwembaden in de provincie Utrecht, lees je hieronder.

 

De mooiste subtropische zwembaden in en rondom Utrecht:
De Eemhof

Subtropisch zwembad De Eemhof collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

De Kempervennen

Subtropisch zwembad De Kempervennen collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

 • 5 sterren
 • Provincie Noord Brabant
 • Adres:
  Kempervennendreef 8
  5563 VB Westerhoven
 • Meer informatie >>
Het Heijderbos

Subtropisch zwembad Het Heijderbos collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Park Zandvoort

Subtropisch zwembad Park Zandvoort collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

 • 3 sterren
 • Provincie Noord Holland
 • Adres:
  Vondellaan 60
  2041 BE Zandvoort
 • Meer informatie >>

 

Subtropisch zwembad  Utrecht: Het Kikkerfort in Breukelen

Subtropische zwembaden Utrecht, Het Kikkerfort in Breukelen

Zwembad het Kikkerfort in Breukelen is een erg leuk subtropisch zwembad voor jong en oud. Er is hier ontzettend veel te beleven. Er zijn verschillende baden te vinden in dit subtropische zwembad. Zo zijn er het wedstrijdbad, het recreatiebad, het doelgroepenbad, het peuterbad en het kleuterbad. Het recreatiebad beschikt over een stroomversnelling, waterglijbaan, bubbelbad, bruisbad, draaikolk, whirlpool, koud dompelbad, een sauna en een stoomcabine.

Hier kunnen kinderen maar ook volwassenen veel waterpret hebben. Het is wel verstandig om van te voren even te kijken of er veiligheidsregels aan de glijbaan verbonden zijn. Denk hierbij aan regels voor een bepaalde lengte, bepaald gewicht of leeftijd.

Ook kun je naast het gezellige zwemmen ook ontspannen onder een enkele zonnebank of dubbele zonnebank. Een dagje zwemmen in dit subtropische zwembad is erg leuk. Naast de waterattracties en vele zwembaden zijn er ook verschillende activiteiten te doen voor jong en oud.

Subtropisch zwemparadijs Utrecht: Zwembad den Hommel

Subtropische zwembaden Utrecht, Zwembad den Hommel in Utrecht

Zwembad den Hommel in Utrecht is een leuk subtropisch zwemparadijs. Er zijn maar liefst vijf verschillende baden te vinden in dit subtropische zwembad. Deze zwembaden zijn het wedstrijdbad, doelgroepenbad, recreatiebad, buitenbad en speelbad voor de kleintjes.

In het recreatiebad kun je erg veel plezier hebben. Zo is er bijvoorbeeld een hele gave glazen glijbaan waar je vanaf kunt glijden. Je kunt in dit subtropische zwembad een hele dag waterpret hebben. Ook worden er verschillende activiteiten georganiseerd in Zwembad de Hommel in Utrecht.