Subtropische zwembaden Groningen

Wat zijn de mooiste zwembaden van Nederland? De mooiste subtropische zwembaden met glijbanen kan je hiernaast bekijken. Zoek op provincie en ontdek de leukste zwembaden bij jou in de buurt. Glijbanen of een wildwaterbaan? Bekijk dan eens de subtropische zwembaden van Center Parcs en Landal.

Subtropische zwembaden Groningen

Er zijn veel subtropische zwembaden in Nederland. Ook de provincie Groningen beschikt over een subtropisch zwembad. Als je een dagje uit wilt naar een subtropisch zwembad, is het misschien wel goed en leuk om te weten wat een subtropisch zwembad nou eigenlijk is. Een subtropisch zwembad, is een zwembad waarbij het watertemperatuur warmer is dan in een normaal zwembad.

De mooiste subtropische zwembaden in Groningen en omgeving:
De Huttenheugte

Subtropisch zwembad De Huttenheugte collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Parc Sandur

Subtropisch zwembad Parc Sandur collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

De Eemhof

Subtropisch zwembad De Eemhof collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Nordseeküste

Subtropisch-zwembad-Nordseekuste-collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

  • 3 sterren
  • Provincie Nedersaksen
  • Adres:
    Nordseeallee 36
    D-26969 Tossens (Duitsland)
  • Meer informatie >>
Bekijk alle subtropische zwembaden >>

 

Ook is de luchttemperatuur warmer dan bij een normaal zwembad. Daarnaast is het goed om te weten dat een subtropisch zwembad een andere benaming is voor een uitgebreid recreatief zwembad. Als je naar een subtropisch zwemparadijs gaat, is het vaak niet mogelijk om gewoon baantjes te trekken. In sommige gevallen is er wel een wedstrijdbad aanwezig waar je baantjes kunt zwemmen en van de startblokken kunt springen.

Bij recreatie zwembaden is het onder andere mogelijk is om van diverse waterglijbanen af te gaan, van de wildwaterbaan de roetsjen, te ontspannen in de whirlpools en er is vaak ook een mogelijkheid tot ontspannen. Daarnaast kun je bij subtropische zwembaden vaak ook een golfslagbad vinden. Welk subtropisch zwembad er te vinden is in de provincie Groningen, lees je hieronder.

 

Subtropische zwembaden Groningen: Tropiqua in Veendam

Subtropische zwembaden Groningen, Tropiqua Veendam

In het subtropische zwembad Tropiqua in Veendam kun je het hele jaar zomerse waterpret beleven. Tropiqua is één van de meest sfeervolle subtropische zwembaden van het noorden van Nederland. Dit subtropische zwembad beschikt over tropische sferen, een watertemperatuur van rond de 30 graden, onderwaterverlichting en nog veel meer leuke versiersels. In dit subtropische zwembad zijn glijbanen waar je vanaf kunt glijden.

Zo is er een 60 meter lange glijbaan en een SpeedFire glijbaan. Naast de glijbanen zijn er ook een wildwaterbaan met stroomversnellingen, een waterkanon, waterpaddenstoelen, whirlpools, massagestralen en je kunt zwemmen in het buitenzwembad. Het is erg leuk dat er voor jong en oud veel te beleven is. Voor de allerkleinsten is er een peuterbad te vinden in dit subtropische zwembad. Er is een nieuw kleuter- en peuterparadijs, waar verschillende waterdiepten aanwezig zijn. er zijn interactieve speelobjecten, een kinderglijbaan, een speeltafel en andere waterpret attracties. Kleine kinderen kunnen hier veilig en gezellig spetteren met water en meedoen met leuke activiteiten.