Subtropische zwembaden Overijssel

Wat zijn de mooiste zwembaden van Nederland? De mooiste subtropische zwembaden met glijbanen kan je hiernaast bekijken. Zoek op provincie en ontdek de leukste zwembaden bij jou in de buurt. Glijbanen of een wildwaterbaan? Bekijk dan eens de subtropische zwembaden van Center Parcs en Landal.

Subtropische zwembaden Overijssel

In heel het land zijn er verschillende subtropische zwembaden te vinden. Ook in de provincie Overijssel zijn een aantal subtropische zwembaden te vinden.

Een subtropisch zwembad heeft leuke recreatiebaden, verschillende waterattracties en beschikt over een warme water- en luchttemperatuur.

In de meeste gevallen is het water rond de 27 graden, maar vaak is er ook een bad aanwezig bij een subtropisch zwembad waarbij het water rond de 30 graden is.Welke subtropische zwembaden in de provincie Overijssel te vinden zijn, lees je hieronder.

 

De mooiste subtropische zwembaden in en rondom Overijssel:
De Eemhof

Subtropisch zwembad De Eemhof collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

De Huttenheugte

Subtropisch zwembad De Huttenheugte collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Parc Sandur

Subtropisch zwembad Parc Sandur collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Het Heijderbos

Subtropisch zwembad Het Heijderbos collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Hochsauerland

Subtropisch-zwembad-hochsauerland-collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

 • 4 sterren
 • Provincie Nordrhein-Westfalen
 • Adres:
  Sonnenallee 1
  59964 Medebach (Dld)
 • Meer informatie >>
Eifel

Subtropisch-zwembad-eifel-collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

 • 3 sterren
 • Provincie Rijnland
 • Adres:
  Am Kurberg
  D-56767 Gunderath (Dld)
 • Meer informatie >>

 

Subtropisch zwembad Overijssel 1: Waterpark Aqua Mexicana

Zwembad glijbanen Slagharen

Het subtropische zwembad genaamd Waterpark Aqua Mexicana is te vinden in het attractiepark Slagharen. In dit subtropische zwembad zijn verschillende waterfaciliteiten te vinden. Het subtropische zwembad is ingericht in Mexicaanse sferen en beschikt over Mexicaanse gebouwen, watervallen, indrukwekkende glijbanen, vijf zwembaden waaronder twee waterspeelplaatsen, een bubbelbad, een groot zwembad en twee sprayparken. In het subtropische zwembad zijn veel watertoestellen te vinden en voor jong en oud is er ontzettend veel te doen. Er zijn maar liefst 10 glijbanen te vinden waar je vanaf kunt glijden.

Subtropisch zwembad Overijssel 2: Preston Palace in Twente

Subtropisch zwembad, Preston Palace

Preston Palace is een subtropisch zwembad. Het is een geweldige belevenis om hier te zwemmen in de tropische jungle van Preston Palace. Je kunt onder de sterrenhemel naar het stoombad, de sauna, zonnehemels en het kinderbad zwemmen. Je kunt er genieten van allerlei waterattracties. Voor de allerkleinsten is er een peuterbad aanwezig. Er is genoeg waterpret te beleven in dit subtropische zwembad!

Subtropisch zwembad Overijssel 3: De Wilder in Haaksbergen

De Wilder in Haaksbergen (vlakbij Enschede en Hengelo) is een erg leuk en gezellig subtropisch zwembad. Je kunt er genieten van verschillende waterattracties, waaronder een glijbaan van 80 meter lang, bubbelbaden, een waterkreek stroomversnelling en een golfslagbad. Naast het grote recreatiebad en het golfslagbad zijn er ook een babybad en peuterbad te vinden voor de kleintjes. Wat leuk is om te weten, is dat je er naast zwemmen ook heerlijk kunt ontspannen. Zo kun je er naar de sauna, in een whirlpool bad, en naar de zonnebank. Daarnaast kun je een hapje eten tussendoor bij de snackbar of de dag afsluiten met een heerlijk diner in het restaurant van de Wilder. Dit subtropische zwembad is een erg leuk dagje uit voor jong en oud.

Subtropisch zwembad Overijssel 4: Zwemparadijs de Scheg in Deventer

Zwembad met snelle glijbanen, de Scheg Deventer

Het Zwemparadijs de Scheg in Deventer is een ontzettend leuk subtropisch zwemparadijs. Je kunt er heerlijk zwemmen in verschillende recreatiebaden, in bubbelbaden, whirlpools, sauna’s en meer. Voor jong en oud is er veel te beleven. Je kunt er heerlijk vrij zwemmen, van de glijbanen af en naar het golfslagbad. Ook is er voor de kleintjes een babybad en peuterbad te vinden bij dit subtropische zwembad. Er zijn veel leuke waterattracties, waaronder de Gletsjer Slide wat een wildwaterbaan is, de Northern Light Slide en de familieglijbaan Lava Slide. Voor kinderen tot en met 5 jaar is er het Pingo’s Island en er is voor jong en oud een Ijslands badhuis met vier verschillende elementen.