In België zijn diverse mooie subtropische zwembaden te bezoeken. Deze zwemparadijzen zijn te vinden aan de kustlijn maar ook net over de grens bij Noord-Brabant. Verdeeld over België kun je zwemmen in één van de mooiste subtropische zwembaden. Benieuwd waar ze zijn? Bekijk ze hieronder.

De mooiste subtropische zwembaden in België
Les Ardennes

Subtropisch zwembad Park Zandvoort collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Park de Haan

Subtropisch zwembad De Haan collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

De Vossemeren


Bekijk het subtropisch zwembad >>

Erperheide

Subtropisch-zwembad-Erperheide-collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

 

Subtropische zwembaden België

De beste subtropische zwembaden van België kun je in het bovenstaande overzicht bekijken. De zwemparadijzen zijn voorzien van een heerlijk tropisch klimaat, bubbelbaden, glijbanen en nog veel meer. Natuurlijk mag daar een golfslagbad ook niet bij ontbreken. Het maken van een top 10 subtropische zwembaden in België is helaas niet mogelijk omdat er in België minder dan 10 subtropische zwemparadijzen zijn die tot de mooiste behoren.

 

Subtropisch zwembad net over de grens België

Naast de Nederlandse subtropische zwembaden zijn er in België ook diverse mooie zwemparadijzen waar je een dagje heerlijk kunt gaan zwemmen. Net over de grens met België kun je al een mooi subtropisch zwembad vinden. De uitspraak ‘time flys when you are having fun’ is hier zeker van toepassing. Het is dan ook zeker aan te raden om een weekendje of zelfs langer te boeken op één van de mooiste vakantieparken die bij het subtropisch zwembad zijn gelegen.

 

Subtropisch zwemparadijs België vakantiepark

De mooiste subtropische zwembaden van België zijn gelegen op de vakantieparken van Center Parcs en Landal. Onze eigen voorkeur gaat uit naar de Aqua Mundo’s van Center Parcs. De ligging van het park en de mooie omgeving van de zwemparadijzen zorgt ervoor dat een subtropisch zwembad op een Belgisch vakantiepark van Center Parcs een beleving is die je zeker eens moet beleven!

 

Kindvriendelijke subtropische zwembaden België

De belgische subtropische zwemparadijzen zijn allemaal erg kindvriendelijk. Of je nu met een baby, peuter, kleuter of een tiener wilt gaan zwemmen, er is voor elk kind een ruime keuze aan glijbanen, waterstralen of een golfslagbad. Voor de kleinste zwemmers kun je in een apart peuterbad lekker spelen. De kindvriendelijke subtropische zwembaden hebben een heerlijk klimaat waardoor je het niet snel koud zult krijgen.

 

Subtropisch zwembad Belgische kust

Langs de Belgische kust kun je enkele subtropische zwembaden vinden. In bovenstaand overzicht staat er één opgenomen. Dit is het mooiste subtropisch zwembad aan de Belgische kust. Je kunt het zwembad vinden in de plaats De Haan. Het zwemparadijs ligt onder Knokke-Heist en Blankebergen en boven Oostende. Brugge ligt ten oosten en is de grootste plaats in de omgeving van het zwembad.
Wist je dat er behalve aan de kust ook in het binnenland van België diverse mooie subtropische zwembaden zijn?

 

Subtropische zwembaden Belgische provincies

Zoals hierboven al benoemd is kun je in diverse plekken in België zwemmen in een subtropisch zwemparadijs. Behalve langs de Belgische kust kun je de Belgische subtropische zwembaden ook tegenkomen in de onderstaande provincies.

  • Ardennen
  • Limburg
  • West vlaanderen

In bovenstaand overzicht zie je waar de beste subtropische zwembaden in België zijn gelegen. Binnen enkele uren rijden kun je vrijwel alle zwemparadijzen bereiken. Wil je maximaal genieten? Blijf dan overnachten op één van de mooie vakantieparken.

 

Subtropische zwembaden met glijbanen in België

Wat maakt een subtropisch zwembad nu anders? Naast de warme temperatuur en de rijke aankleding zie je vooral een verschil met de faciliteiten in het zwembad. De glijbanen zijn daarbij in veelvoud aanwezig. Ook bubbelbaden, wildwaterbanen, golfslagbaden, buitenbaden of een sauna zorgen ervoor dat je kunt recreëren zonder dat je iets te kort komt. De mooiste en beste subtropische zwembaden met glijbanen in België kun je in bovenstaand overzicht bekijken.