Zwembaden Utrecht

Wat zijn de mooiste zwembaden van Nederland? De mooiste subtropische zwembaden met glijbanen kan je hiernaast bekijken. Zoek op provincie en ontdek de leukste zwembaden bij jou in de buurt. Glijbanen of een wildwaterbaan? Bekijk dan eens de subtropische zwembaden van Center Parcs en Landal.

In het midden van het land bevindt zich de provincie Utrecht. In deze provincie bevinden zich vele zwembaden. Op deze pagina kun je de 36 mooiste baden van Utrecht bekijken. Dit zijn binnenzwembaden en buitenzwembaden. De zwembaden hebben allemaal eigen en unieke kenmerken zoals glijbanen, wildwaterbanen of zijn van het type subtropisch. De zwembaden hebben tegenwoordig meer dan alleen een wedstrijdbad en een glijbaan. Je kunt je er een hele dag vermaken zonder je ook maar één moment te hoeven vervelen. Bekijk hieronder de verschillende zwembaden in Utrecht en maak er een mooie en spetterende dag van!

De mooiste zwembaden in en rondom Utrecht:
De Eemhof

Subtropisch zwembad De Eemhof collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

De Kempervennen

Subtropisch zwembad De Kempervennen collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

 • 5 sterren
 • Provincie Noord Brabant
 • Adres:
  Kempervennendreef 8
  5563 VB Westerhoven
 • Meer informatie >>
Het Heijderbos

Subtropisch zwembad Het Heijderbos collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Park Zandvoort

Subtropisch zwembad Park Zandvoort collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

 • 3 sterren
 • Provincie Noord Holland
 • Adres:
  Vondellaan 60
  2041 BE Zandvoort
 • Meer informatie >>

Zwembaden met glijbanen in Utrecht

De provincie Utrecht heeft verschillende zwembaden waar je een dagje plezier kunt beleven. Het leukste aan zwembaden zijn natuurlijk de glijbanen. De zwembaden met glijbanen vind je daarom ook vaak terug in Utrecht.

 

Bekijk hieronder de mooiste zwembaden:

 • Binnenzwembaden
 • Buitenzwembaden
 • Glijbanen / wildwaterbanen
 • Bij jou in de buurt
 • Populairste beoordelingen

 

Verschillende grote en minder grote zwembaden hebben er minimaal ééntje. Of je nu van een hele lange of een korte maar juist hele snelle glijbaan wilt gaan, je kunt in deze provincie altijd een geschikt zwembad met glijbaan vinden. Glijbanen zorgen voor jong en oud voor veel plezier. Je kunt er liggend of zittend vanaf gaan, het is maar net wat jij het liefst doet. In het overzicht hierboven kun je bekijken waar de zwembaden met glijbanen in Utrecht te vinden zijn.

36 zwembaden in Utrecht
Het Meerbad Abcoude Abcoude
Bosbad Amersfoort Amersfoort
Sportfondsenbad Amersfoort Amersfoort
Liendert Amersfoort
Sportcentrum De Trits Baarn
Vuursche Baarn Baarn
Brandenburg Bilthoven
Subtropisch zwembad ’t Kikkerfort Breukelen
Laco zwembad Bunnik Bunnik
Zwem- en recreatiebad de Duker Bunschoten-Spakenburg
Laco zwembad Doorn Doorn
Laco sportcentrum Utrechtse Heuvelrug Driebergen-Rijsenburg
Blauwkapel Groenekan
De Kikker Groenekan
Recreatiecentrum H2o Harmelen
Hoogland Hoogland
De Wetering Houten
De Hooghe Waerd IJsselstein
Zwem- en Recreatiepark De Koet Kockengen
Bosbad Leersum Leersum
Lobeke Lopik
Sportfondsen Stichtse Vecht Maarssen
Montfoort Knopenbad Montfoort
Sport- en evenementencomplex Merwestein Nieuwegein
Ons Statenbad Oudewater
’t Gastland Rhenen
Sportboulevard De Engh Soest
De Krommerijn Utrecht
De Kwakel ” Idem ”
Den Hommel ” Idem ”
Fletiomare ” Idem ”
De Vallei Veenendaal
Batensteinbad Woerden
Dagrecreatie Henschotermeer Woudenberg
Dijnselburg Zeist

 

Subtropische zwembaden in Utrecht

Zwembaden in Utrecht

Er zijn verschillende soorten zwembaden in Nederland. Persoonlijk zijn de subtropische zwembaden het mooiste. De aankleding, het aangename klimaat en de diversiteit aan zwembaden, glijbanen, attracties en ander vertier maken het een leuk uitje voor het gehele gezin. De subtropische zwembaden in Utrecht kun je in verschillende plaatsen vinden. De mooiste subtropische zwembaden vindt je in Breukelen (foto hierboven) en in de hoofdstad zelf. Daarnaast kun je net buiten deze provincie ook naar mooie subtropische zwembaden toe. Center Parcs spant nog altijd de kroon met het ‘aquamundo’ die je op vele parken kunt vinden.

Binnenzwembaden

Helaas kun je niet het gehele jaar buiten gaan zwemmen. De binnenzwembaden zie je daarom ook vaker dan echte buitenzwembaden. Vaak zijn ze gecombineerd en bij sommige kun je van binnen naar buiten zwemmen. De binnenzwembaden in Utrecht zijn mooi verdeeld over de provincie zodat je nooit lang hoeft te reizen voordat het dagje plezier kan beginnen. Is het lekker weer en wil je liever naar buiten toe? Kies dan voor één van de buitenzwembaden die je in de provincie Utrecht kunt vinden.

Buitenzwembaden

Bij mooi weer is het erg fijn om buiten te kunnen zijn. Zwemmen hoort daar ook bij. Een dagje met mooi weer zorgt er niet alleen voor dat je lekker kunt zwemmen in een buitenzwembad, je kunt ook in de zon liggen en bruin worden. Optimaal genieten tijdens de (soms wat korte) zomermaanden. De provincie Utrecht heeft verschillende buitenzwembaden. Wil jij komende dagen buiten gaan zwemmen? De buitenzwembaden in Utrecht vindt je in de lijst hierboven. Klik op de baden en bekijk alle informatie zoals openingstijden, tarieven en de handige website van het betreffende buitenzwembad.

Woon jij in de buurt van Utrecht, Amersfoort of Veenendaal? Dan kun je hieronder bekijken welke zwembaden je dan kunt bezoeken.

Zwembad Utrecht

 • De Krommerijn
 • De Kwakel
 • Den Hommel
 • Fletiomare

Zwembad Amersfoort

 • Bosbad Amersfoort
 • Sportfondsenbad Amersfoort
 • Liendert

Zwembad Veenendaal

 • De Vallei