Subtropische zwembaden Drenthe

Wat zijn de mooiste zwembaden van Nederland? De mooiste subtropische zwembaden met glijbanen kan je hiernaast bekijken. Zoek op provincie en ontdek de leukste zwembaden bij jou in de buurt. Glijbanen of een wildwaterbaan? Bekijk dan eens de subtropische zwembaden van Center Parcs en Landal.

Er zijn in Nederland veel verschillende subtropische zwembaden. Hier vind je een overzicht van de subtropische zwembaden in Drenthe. Een subtropisch zwembad is een zwembad waarbij de watertemperatuur en luchttemperatuur hoger zijn dan bij een normaal zwembad. Vaak ligt de temperatuur van het water in een subtropisch zwembad gemiddeld rond de 27 graden. Subtropische zwembaden beschikken over meerdere baden en er zijn vaak geen wedstrijdbaden te vinden. Je kunt er ook genieten van vele activiteiten en attracties. Zo zijn er wildwaterbanen, glijbanen, bubbelbaden en nog veel meer. Welke subtropische zwembaden er zijn in de provincie Drenthe en waarover deze subtropische zwembaden beschikken, lees je hieronder.

De mooiste subtropische zwembaden in Drenthe en omgeving:
De Huttenheugte

Subtropisch zwembad De Huttenheugte collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Parc Sandur

Subtropisch zwembad Parc Sandur collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

De Eemhof

Subtropisch zwembad De Eemhof collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Het Heijderbos

Subtropisch zwembad Het Heijderbos collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Bekijk alle subtropische zwembaden >>

 

Aqua Mundo de Huttenheugte

Aqua Mundo de Huttenheugte is het subtropische zwembad van Center Parcs in de plaats Dalen. Dit subtropische zwembad is erg leuk voor jong en oud. Aqua Mundo de Huttenheugte is erg gezellig en er valt veel te doen. Er zijn snelle stromingen, hobbels, bochten en nog meer. Voor de echte durfallen is er een spannende wildwaterbaan. Deze wildwaterbaan beschikt over een snelle afdaling. Het is goed om te kijken vanaf welke leeftijd en/of lengte de wildwaterbaan gebruikt mag worden. Ook is er een kinder-doe-bad. In dit kinderbad hebben de kleintjes de tijd van hun leven. Ook kun je je kinderfeestje vieren bij het subtropische zwembad Aqua Mundo de Huttenheugte.

 

Subtropische zwembaden Drente - Huttenheugte

Wat erg leuk is, is dat er een golfslagbad te vinden is bij het subtropische zwembad. Je kunt ook van een gave, lange glijbaan glijden tijdens een bezoek aan dit subtropische zwembad. Daarnaast beschikt Aqua Mundo zwembad de Huttenheugte ook over andere unieke aspecten. Je kunt een dagje zwemmen combineren met een uurtje bowlen en ook kun je er gezellig dineren. Daarnaast kun je ook een kijkje nemen op de kinderboerderij. Hier zijn schattige wasberen te vinden.

Bekijk zwembad De Huttenheugte >>

 

De Bonte Wever in Assen

Een ander gezellig subtropisch zwembad is de Bonte Wever in Assen. In dit subtropische zwembad kan iedereen, van jong tot oud, genieten van veel waterplezier. Er is een golfslagbad te vinden waar je de hoge golven kunt trotseren, een wildwaterbaan waar je als echte snelheidsduivel vanaf kunt gaan en er is een gave glijbaan te vinden waar je vanaf kunt glijden. Naast de leuke attracties en het zwemmen zelf kun je ook gebruik maken van andere faciliteiten. Zo kun je ontspannen in een whirlpool, sauna en kruidenbaden. Bij een bezoek aan de sauna word je geacht gekleed te gaan. Je kunt er genieten van een voeten bad, een Finse sauna of in de Kelosauna.

Subtropische zwembaden Drente - Bonte Bever

Daarnaast kun je een bezoek brengen aan de infrarood warmtebanken en een douchestraat. Voor kinderen is er peuterbad aanwezig en het is ook mogelijk om baantjes te trekken in het 25 meter bad. Deze 25 meter baden zijn zowel binnen als buiten. Je kunt een dagje zwemmen bij dit subtropische zwembad genaamd de Bonte Wever ook combineren met een bezoek aan een schoonheidssalon en diverse aquasporten. Er kunnen ook kinderfeestjes worden gegeven in de Bonte Wever in Assen en naast het recreatie zwemmen is het ook mogelijk om zwemles te nemen bij de Bonte Wever. Een dagje weg naar dit subtropische zwembad is voor iedereen erg gezellig en ontspannend.