Zwembaden met glijbanen

Wat zijn de mooiste zwembaden van Nederland? De mooiste subtropische zwembaden met glijbanen kan je hiernaast bekijken. Zoek op provincie en ontdek de leukste zwembaden bij jou in de buurt. Glijbanen of een wildwaterbaan? Bekijk dan eens de subtropische zwembaden van Center Parcs en Landal.

Zwemmen is ontzettend leuk voor jong en oud. Je kunt er heerlijk dobberen, waterpret hebben, rondjes zwemmen en leuke waterattracties bezoeken. De meeste zwembaden in Nederland hebben ook minimaal één glijbaan.

Glijbanen maken vaak een dagje zwemmen bij een zwembad toch compleet. Hoe gaaf is het om van één of meerdere glijbanen af te gaan en deze spanning en sensatie te voelen? Hieronder vind je een aantal zwembaden en beschrijving.

De mooiste zwembaden met glijbanen:

Subtropisch zwembad De Eemhof collage

Aqua Mundo De Eemhof

Een subtropisch zwembad in Mediterraanse sferen aan het Eemmeer. Voorzien van 5 glijbanen, golfslagbad, wildwaterbaan en een surfsimulator! Het hele gezin kan hier heerlijk zwemmen.

Subtropisch zwembad De Kempervennen collage

Aqua Mundo De Kempvervennen

Al jaren één van de mooiste subtropisch zwembaden van Nederland! Snorkelen, zwemmen, duiken het kan allemaal. Ga van de stoere glijbanen, wildwaterbaan of ontspan in een bubbelbad.

Subtropisch zwembad Lommerbergen collage

Zwembad De Lommerbergen

In Limburg gelegen mooi subtropisch zwemparadijs op het vakantiepark van Landal. Er is ook mooi buitenbad, stoere glijbanen, een golfslagbad en voor kinderen zijn er speciale kinderbaden.

Subtropisch zwembad De Huttenheugte collage

Aqua Mundo De Huttenheugte

Een fijn subtropisch zwemparadijs in de bossen bij Dalen. Het bad heeft meerdere glijbanen, wild water rafting, een buitenbad en een stoere wildwaterbaan. De wellness zorgt voor een goede ontspanning.

Subtropisch zwembad Het Heijderbos collage

Aqua Mundo Het Heijderbos

Het in Limburg gelegen subtropisch zwembad behoort tot één van de mooiste. Het is voorzien van snelle glijbanen, golfslagbad, kinderbaden en een wildwaterbaan. Echt een aanrader!

Subtropisch zwembad Port Zélande collage

Aqua Mundo Port Zélande

Het subtropisch zwembad aan het Grevelingenmeer heeft een enorm Water Playhouse voor eindeloze wateravonturen. Voor je adrenalinekick zoef je door de Turbo Tunnel of door de wildwaterbaan.

Subtropisch zwembad Park Zandvoort collage

Aqua Mundo Park Zandvoort

Heb jij wel eens een film gekeken in een zwembad? Hier kan dat! Ook zijn er gave glijbanen, een golfslagbad, een buitenbad en zijn er bubbelbaden. Geschikt voor het hele gezin.

Subtropisch zwembad Het Meerdal collage

Aqua Mundo Het Meerdal

Een familiezwembad midden in de bossen waar kinderen zich koning voelen. Het zwembad heeft een 103 meter lange glijbaan, wildwaterbaan, stroomversnellingen en een mooi buitenbad.

Subtropisch zwembad Parc Sandur collage

Aqua Mundo Parc Sandur

Geen groot zwembad maar wel eentje die erg overzichtelijk is. Beleef veel plezier van de glijbaan of trek een baantje. Daarnaast is er ook een kinderbad, bubbelbaden en wellness.

Subtropisch zwembad Limburgse Peel collage

Aqua Mundo Limburgse Peel

Spelen in de kinderbaden en baden tussen de palmbomen. Dit zwembad is zeer geschikt voor het hele gezin. Race van de glijbaan of ontspan in de Wellness. Ook is er een buitenbad.

Zwembaden met de mooiste glijbanen

Het Tikibad van het attractiepark Duinrell in Wassenaar is misschien wel het bekendste en meest gewaardeerde zwembad van heel Nederland. Het Tikibad Duinrell beschikt over ontzettend veel glijbanen. In totaal is er wel meer dan één kilometer te vinden! Er is een supersnelle blits en flits glijbaan, een korte en krachtige glijbaan genaamd de Canon Ball, de Cycloon wat een trechterglijbaan is en er zijn diverse lange, korte, snelle en krachtige glijbanen te vinden voor jong en oud. In totaal zijn er maar liefst 11 zwembaden te vinden in zwembad het Tikibad in Duinrell.

Snelle glijbanen

Naast de eerdergenoemde glijbanen, zijn er dus ook nog andere glijbanen. Deze glijbanen zijn de Groene Barracuda & de Blauwe Haai, de Moonlight & Starfright, de Pelikaanduik, de Tyfoon en de X-stream. De Groene Barracuda & de Blauwe haai zijn erg lang en snel. De Moonlight & Starfright zijn glijbanen waarbij je in een band met 120 kilometer per uur kan gaan. Het is donker en je ziet leuke lichtjes.

Ze zijn maar liefst rond de 150 meter lang! Bij de Pelikaanduik maak je een vrije val van ongeveer 7 meter hoog. De glijbaan zelf is 4 meter lang. Het is belangrijk dat je minimaal 1.20 lang bent en een zwemdiploma hebt.

Bij de Tyfoon glijbaan glij je in een doorzichtige glijbuis heel snel naar beneden. Deze glijbaan is ongeveer 86 meter lang, 15 meter hoog en je gaat ongeveer met 50 kilometer per uur van deze glijbaan af. Je moet voor deze glijbaan minimaal 1 meter 50 lang zijn en je mag niet meer dan 100 kilogram wegen.

Extreme glijbanen

De X-stream glijbaan is zeker extreme. Bij deze glijbaan sta je op 7 meter hoogte op een valluik. Dit valluik gaat op een gegeven moment weg, waardoor je met 40 kilometer per uur 7 meter naar beneden zakt. Je valt hierbij in een skim out.

Belangrijk om te weten, is dat je minimaal 1 meter 50 lang moet zijn en niet meer mag wegen dan 110 kilogram.

Zwembad met glijbanen voor het hele gezin

Het zwembad Mosaqua in Gulpen is net vernieuwd en is erg leuk voor jong en oud. Het is altijd gezellig en het maakt niet uit of het nou goed weer of slecht weer is. Je kunt er zwemmen in de jungle tussen de wilde dieren, een babbeltje maken met de papagaaien, van de wildwaterbaan, van de spectaculaire glijbaan van maar liefst 92 meter lang of van de familieglijbaan. De glijbaan van 92 meter lang is voorzien van allemaal mooie lichtjes. Je kan met drie personen tegelijk van de familieglijbaan af.

Subtropisch zwembad met glijbanen

Het subtropische zwembad genaamd Waterpark Aqua Mexicana is te vinden in het attractiepark Slagharen. In dit zwembad zijn verschillende waterfaciliteiten te vinden. Het zwembad is ingericht in Mexicaanse sferen en beschikt over Mexicaanse gebouwen, watervallen, indrukwekkende glijbanen, vijf zwembaden waaronder twee waterspeelplaatsen, een bubbelbad, een groot zwembad en twee sprayparken. In het subtropische zwembad zijn veel watertoestellen te vinden en voor jong en oud is er ontzettend veel te doen.

Er zijn maar liefst 10 glijbanen te vinden waar je vanaf kunt glijden. Zo is er één hele hoge glijbaan van 12 meter hoog en drie glijbanen die ontzettend innovatief en interactief zijn met special effects en 3D elementen. Deze drie glijbanen heten de Mexicone waarbij je heel hard naar beneden glijdt, de Yukatime en de Magic Maya.

De overige 6 glijbanen hebben een lengte van 200 meter en zijn allemaal erg divers en leuk. Het is goed om van te voren te kijken naar de veiligheidsregels van de glijbanen. Met hoeveel personen kan je er tegelijk af kan, hoelang je minimaal moet zijn en hoeveel je maximaal mag wegen, zijn daar voorbeelden van.