Zwemmen is ontzettend leuk voor jong en oud. Je kunt er heerlijk dobberen, waterpret hebben, rondjes zwemmen en leuke waterattracties bezoeken. De meeste zwembaden in Nederland hebben ook minimaal één glijbaan.

Glijbanen maken vaak een dagje zwemmen bij een zwembad toch compleet. Hoe gaaf is het om van één of meerdere glijbanen af te gaan en deze spanning en sensatie te voelen? Hieronder vind je een aantal zwembaden en beschrijving.

De mooiste zwembaden met glijbanen:
De Eemhof

Subtropisch zwembad De Eemhof collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

De Huttenheugte

Subtropisch zwembad De Huttenheugte collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

De Kempervennen

Subtropisch zwembad De Kempervennen collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

  • 5 sterren
  • Provincie Noord Brabant
  • Adres:
    Kempervennendreef 8
    5563 VB Westerhoven
  • Meer informatie >>
Het Heijderbos

Subtropisch zwembad Het Heijderbos collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Het Meerdal

Subtropisch zwembad Het Meerdal collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Limburgse Peel

Subtropisch zwembad Limburgse Peel collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Parc Sandur

Subtropisch zwembad Parc Sandur collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Park Zandvoort

Subtropisch zwembad Park Zandvoort collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Port Zélande

Subtropisch zwembad Port Zélande collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

De Lommerbergen

Subtropisch zwembad Lommerbergen collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

 

Zwembad met glijbanen: Tikibad Duinrell in Wassenaar

Het Tikibad van het attractiepark Duinrell in Wassenaar is misschien wel het bekendste en meest gewaardeerde zwembad van heel Nederland. Het Tikibad Duinrell beschikt over ontzettend veel glijbanen. In totaal is er wel meer dan één kilometer te vinden! Er is een supersnelle blits en flits glijbaan, een korte en krachtige glijbaan genaamd de Canon Ball, de Cycloon wat een trechterglijbaan is en er zijn diverse lange, korte, snelle en krachtige glijbanen te vinden voor jong en oud. In totaal zijn er maar liefst 11 zwembaden te vinden in zwembad het Tikibad in Duinrell.

Snelle glijbanen!

Naast de eerdergenoemde glijbanen, zijn er dus ook nog andere glijbanen. Deze glijbanen zijn de Groene Barracuda & de Blauwe Haai, de Moonlight & Starfright, de Pelikaanduik, de Tyfoon en de X-stream. De Groene Barracuda & de Blauwe haai zijn erg lang en snel. De Moonlight & Starfright zijn glijbanen waarbij je in een band met 120 kilometer per uur kan gaan. Het is donker en je ziet leuke lichtjes.

Ze zijn maar liefst rond de 150 meter lang! Bij de Pelikaanduik maak je een vrije val van ongeveer 7 meter hoog. De glijbaan zelf is 4 meter lang. Het is belangrijk dat je minimaal 1.20 lang bent en een zwemdiploma hebt.

Zwembad met snelle glijbanen

Bij de Tyfoon glijbaan glij je in een doorzichtige glijbuis heel snel naar beneden. Deze glijbaan is ongeveer 86 meter lang, 15 meter hoog en je gaat ongeveer met 50 kilometer per uur van deze glijbaan af. Je moet voor deze glijbaan minimaal 1 meter 50 lang zijn en je mag niet meer dan 100 kilogram wegen.

Extreme glijbanen

De X-stream glijbaan is zeker extreme. Bij deze glijbaan sta je op 7 meter hoogte op een valluik. Dit valluik gaat op een gegeven moment weg, waardoor je met 40 kilometer per uur 7 meter naar beneden zakt. Je valt hierbij in een skim out.

Zwembad met glijbanen

Belangrijk om te weten, is dat je minimaal 1 meter 50 lang moet zijn en niet meer mag wegen dan 110 kilogram.

Zwembad met glijbanen: Mosaqua in Gulpen

Het zwembad Mosaqua in Gulpen is net vernieuwd en is erg leuk voor jong en oud. Het is altijd gezellig en het maakt niet uit of het nou goed weer of slecht weer is. Je kunt er zwemmen in de jungle tussen de wilde dieren, een babbeltje maken met de papagaaien, van de wildwaterbaan, van de spectaculaire glijbaan van maar liefst 92 meter lang of van de familieglijbaan. De glijbaan van 92 meter lang is voorzien van allemaal mooie lichtjes. Je kan met drie personen tegelijk van de familieglijbaan af.

Zwembad met glijbanen Nederland

Zwembad met glijbanen: Waterpark Aqua Mexicana

Het subtropische zwembad genaamd Waterpark Aqua Mexicana is te vinden in het attractiepark Slagharen. In dit zwembad zijn verschillende waterfaciliteiten te vinden. Het zwembad is ingericht in Mexicaanse sferen en beschikt over Mexicaanse gebouwen, watervallen, indrukwekkende glijbanen, vijf zwembaden waaronder twee waterspeelplaatsen, een bubbelbad, een groot zwembad en twee sprayparken. In het subtropische zwembad zijn veel watertoestellen te vinden en voor jong en oud is er ontzettend veel te doen.

Zwembad glijbanen Slagharen

Er zijn maar liefst 10 glijbanen te vinden waar je vanaf kunt glijden. Zo is er één hele hoge glijbaan van 12 meter hoog en drie glijbanen die ontzettend innovatief en interactief zijn met special effects en 3D elementen. Deze drie glijbanen heten de Mexicone waarbij je heel hard naar beneden glijdt, de Yukatime en de Magic Maya.

De overige 6 glijbanen hebben een lengte van 200 meter en zijn allemaal erg divers en leuk. Het is goed om van te voren te kijken naar de veiligheidsregels van de glijbanen. Met hoeveel personen kan je er tegelijk af kan, hoelang je minimaal moet zijn en hoeveel je maximaal mag wegen, zijn daar voorbeelden van.

Snelle glijbanen bij zwemparadijs de Scheg in Deventer

Het Zwemparadijs de Scheg in Deventer is een ontzettend leuk subtropisch zwemparadijs. Je kunt er heerlijk zwemmen in verschillende recreatiebaden, in bubbelbaden, whirlpools, sauna’s en meer. Voor jong en oud is er veel te beleven. Je kunt er heerlijk vrij zwemmen, van de glijbanen af en naar het golfslagbad.Er zijn veel leuke waterattracties, waaronder de Gletsjer Slide wat een wildwaterbaan is, de Northern Light Slide en de familieglijbaan Lava Slide.

Zwembad met snelle glijbanen, de Scheg Deventer

Voor kinderen tot en met 5 jaar is er het Pingo’s Island waar ook een peuterglijbaan aanwezig is. De Northern Light Slide is een glijbaan van maar liefst 80 meter lang, waarbij je met een megavaart rond het hele zwemparadijs wordt geslingerd. Deze glijbaan beschikt over supergave lichteffecten. De Lava Slide familieglijbaan in Zwemparadijs de Scheg in Deventer is super snel en kort. Je kunt er een wedstrijdje van maken, wie als eerst beneden is van de familie.

Swimfun in Joure

Bij het subtropische zwembad Swimfun in Joure kun je een spetterend dagje uit beleven. Voor jong en oud is er ontzettend veel te doen. De glijbanen zijn erg variërend. Zo heb je een ovale glijbaan waar je met of zonder band af kunt glijden, een tubeslide en gewone glijbaan. Bij alle drie de glijbanen ga je met een heerlijke vaart naar beneden. Erg leuk voor de echte waaghalzen.

Glijbanen Nederland