Ga direct naar:

De mooiste zwembaden van de provincie!


Zwembaden kiezen

 1. Selecteer hierboven de provincie waar je wilt zwemmen
 2. Maak je keuze waar het zwembad aan moet voldoen
 3. Bekijk de mooiste zwembaden
Bekijk alle subtropische zwembaden >>

Nederland beschikt over diverse subtropische zwembaden. De meest bekende subtropische zwembaden zijn de Aqua Mundo’s van Center Parcs, het Tikibad en de zwemparadijzen van Landal Greenparks. Wat is nu precies een subtropisch zwembad? Welke kenmerken horen bij een dergelijk zwemparadijs en waarom is een subtropisch zwembad veel leuker dan een normaal zwembad? De subtropische zwembaden zien er van binnen vaak volledig anders uit dan een regulier zwembad. De aankleding is veel rijker en de temperatuur is hoger. Ook zijn er veel meer faciliteiten. Benieuwd waar in Nederland de mooiste subtropische zwembaden zijn en welke subtropische zwemparadijzen het best beoordeeld zijn? Bekijk dan hieronder de de mooiste subtropische zwembaden van Nederland!

Subtropische zwembaden Nederland

In Nederland zijn er verschillende subtropische zwembaden. In vrijwel elke provincie is er minimaal één te bezoeken. Als je een zwemparadijs wilt bezoeken is het handig om te weten welke er zoal zijn en waar deze zich bevinden. Je vindt veel subtropische zwembaden op een vakantiepark van bijvoorbeeld Center Parcs of van Landal. Hieronder zijn de twee mooiste zwemparadijzen van Landal te bekijken.

De mooiste subtropische zwembaden in Nederland
De Eemhof

Subtropisch zwembad De Eemhof collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

De Lommerbergen

Subtropisch zwembad Lommerbergen collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

De Kempervennen

Subtropisch zwembad De Kempervennen collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

 • 5 sterren
 • Provincie Noord Brabant
 • Adres:
  Kempervennendreef 8
  5563 VB Westerhoven
 • Meer informatie >>
Het Heijderbos

Subtropisch zwembad Het Heijderbos collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Het Meerdal

Subtropisch zwembad Het Meerdal collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Limburgse Peel

Subtropisch zwembad Limburgse Peel collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Parc Sandur

Subtropisch zwembad Parc Sandur collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Park Zandvoort

Subtropisch zwembad Park Zandvoort collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Port Zélande

Subtropisch zwembad Port Zélande collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

De Huttenheugte

Subtropisch zwembad De Huttenheugte collage
Bekijk het subtropisch zwembad >>

Vergelijk de subtropische zwembaden >>

De best beoordeelde zwembaden van 2020:

Maak hierboven je keuze en zie direct de mooiste zwembaden van Center Parcs. Je leest meer informatie over de kenmerken van de subtropische zwembaden. Welke subtropische zwembaden zijn er zoal en welke subtropische zwemparadijzen binnenzwembaden hebben. Ook zie je welke zwemparadijzen zijn voorzien van glijbanen, wildwaterbanen of een wellness hebben.

Maar wat is een subtropisch zwembad eigenlijk? Een subtropisch zwembad is een zwembad waarbij de watertemperatuur warmer is dan in een normaal zwembad. Ook is de luchttemperatuur warmer en is de luchtvochtigheid hoger dan bij een normaal zwembad. Daarnaast is het goed om te weten dat een subtropisch zwembad als het ware een andere benaming is voor een uitgebreid recreatief zwembad. Hieronder zie je de drie best beoordeelde zwembaden van 2020:

 1. De Eemhof

 2. Het Heijderbos

 3. De Kempervennen

Als je naar een subtropisch zwemparadijs gaat, is het vaak niet mogelijk om gewoon baantjes te trekken. Je kunt er rekening mee houden dat er geen wedstrijdbaden zijn. Wel zijn er recreatie zwembaden waar het onder andere mogelijk is om van diverse waterglijbanen af te gaan. Spanning en sensatie op te zoeken bij de wildwaterbanen of lekker ontspannen in de whirlpools.
Subtropisch zwembad op vakantieparken

Daarnaast kun je bij subtropische zwembaden vaak ook een zwembad vinden met een golfgenerator/ golfslagbad. Ook zijn er baden met andere spannende faciliteiten. De subtropische zwembaden kom je vaak tegen op een vakantiepark. Bij onder andere de vakantieparken van Center Parcs en Landal kun je zeer fraaie subtropisch zwemparadijzen bezoeken.

Hieronder staat een handig overzicht van de mooiste zwemparadijzen in Nederland.

 

Aqua Mundo de HuttenheugteDrenthe
Aqua Mundo Port ZelandeZuid-Holland
Aqua Mundo de EemhofFlevoland
Aqua Mundo het HeijderbosLimburg
Aqua Mundo de KempervennenNoord-Brabant
Aqua Mundo het MeerdalLimburg
Waterpark Aqua MexicanaOverijssel
Preston Palace TwenteOverijssel
TikiBad DuinrelZuid-Holland
Aqua Mundo ZandvoortNoord-Holland
Landal het VennenbosNoord-Brabant
Landal de LommerbergenLimburg
Aqua Mundo Limburgse PeelLimburg
De Bonte BeverDrenthe
Mirandabad AmsterdamNoord-Holland
TongelreepNoord-Brabant
Aquafun Den BoschNoord-Brabant
KikkerfortUtrecht
Den HommelUtrecht
SwimfunFriesland
De WilderOverijssel
MosaquaLimburg
TropiquaGroningen
Aquadome ScheldoradoZeeland
De Blauwe GolfFriesland
MarveldGelderland
Hogenboom de BerkenhorstGelderland
De MeervalGelderland
Bosbad PuttenGelderland
De SchegOverijssel
De WaterdamNoord-Holland

Subtropisch binnenzwembad

Er zijn veel verschillende subtropische binnenzwembaden. Voorbeelden hiervan zijn het Tikibad in het attractiepark Duinrell in Wassenaar, het Aquadome Scheldorado in Terneuzen, Center Parcs de Eemhof in Zeewolde, Aqua Mundo in Heijen, het Vennenbos in Hapert, Aquafun Sportiom in s’-Hertogenbosch, de Berkenhorst in Kootwijk, het Kikkerfort in Breukelen, de Zandzee in Bussum, de Roompot in Kamperland, de Bonte Wever in Assen en de Scheg in Deventer.

Al deze bovengenoemde subtropische zwembaden beschikken over een warme watertemperatuur en warme luchttemperatuur. De watertemperatuur van een subtropisch zwembad ligt vaak rond de 27 graden. Dit is ook de meest ideale temperatuur voor het zwembadwater. Na diverse onderzoeken is gebleken dat de ideale watertemperatuur 10 graden kouder is dan de gemiddelde lichaamstemperatuur van 37 graden. In subtropische zwembaden ligt de temperatuur dan vaak ook tussen de 25 en 28 graden, waarbij rekening wordt gehouden met verschillende zwembaden en andere factoren.

Naast de temperatuur van het water en de lucht, zijn er ook andere zaken die subtropische binnenzwembaden onderscheiden van normale zwembaden. Het is eigenlijk altijd het geval dat er meerdere baden te vinden zijn bij een subtropisch zwemparadijs. Deze baden beschikken over een aantal elementen, zoals sproeiers, glijbanen en andere extra’s. Dit maakt het zwemmer nóg leuker. Ook is er vaak een kinderzwembad te vinden bij een subtropisch zwemparadijs. Hier is het water ondiep en er zijn leuke kleine attracties en versiersels te vinden. Naast het recreatie zwembad en het kinderbad zijn er vaak ook golfslagbaden of snel waterbaden.

Wat leuk is om te weten, is dat een subtropisch zwembad vaak een andere uitstraling heeft dan een traditioneel zwembad. Wat opvalt, is dat er vaak meer decoraties zijn, maar ook meer bochten, attracties en andere bijzonderheden. Soms is er ook een animatieteam waar kinderen leuke zwemactiviteiten kunnen uitvoeren.

Glijbanen in subtropische zwembaden

Zoals hierboven vermeld beschikken subtropische zwembaden altijd over diverse glijbanen. De glijbanen kunnen lang zijn, maar ook kort. De lange glijbanen kunnen geen extra’s hebben, maar kunnen ook erg spannend zijn door verschillende elementen. Zo zijn er glijbanen met veel lichtjes, glijbanen die helemaal donker zijn en glijbanen waarbij je in het licht erdoorheen glijdt, met lichtjes of helemaal in het donker.

De variaties zijn erg groot. Ook zijn er glijbanen waarbij je een vrije val maakt. Denk hierbij aan een soort trechter. Daarnaast zijn er glijbanen waar je bijvoorbeeld met een band vanaf kunt glijden of een hele steile glijbaan waardoor je veel snelheid maakt!

Wildwaterbanen in subtropische zwembaden

Naast glijbanen zijn er ook vaak wildwaterbanen in een subtropisch zwembad te vinden. Een wildwaterbaan kan erg spannend zijn, maar vooral erg leuk. Vaak staat er aangegeven vanaf welke lengte en/of leeftijd je van de wildwaterbaan af kan gaan. Sommigen hebben bijvoorbeeld een hele sterke stroming en andere elementen en anderen zijn weer zo ontwikkelt dat kinderen er ook gemakkelijk vanaf kunnen gaan. Het is goed om van te voren even te kijken voor welke leeftijd en/of lengte de wildwaterbaan van het desbetreffende subtropische zwembad toegankelijk is. Vaak staat er een stoplicht die aangeeft of de wildwaterbaan 'normaal' of 'extra hard' staat.

Extra’s in subtropische zwemparadijzen

Naast glijbanen, recreatiebaden, golfslagbaden en wildwaterbanen zijn er ook extra’s te vinden in subtropische zwembaden. Zo beschikken de meeste subtropische zwembaden over Turkse stoombaden, sauna's, koudwaterbaden, bubbelbaden en kruidenbaden. De subtropische zwembaden zijn ook erg leuk om te gebruiken als locatie voor kinderfeestjes of een familiedag/ weekend.

Daarnaast wordt een subtropisch zwembad ook vaak gebruikt als een dagje uit. Doordat het subtropisch zwembad erg groot en gevarieerd is en je er ontzettend veel kunt beleven, vermaak je je er gemakkelijk een hele dag. Je kunt bij subtropische zwembaden ook verschillende eetgelegenheden vinden. Denk hierbij aan een restaurant voor na het zwemmen en douchen of een cafetaria waar je tussen het zwemplezier door een patatje of andere snacks kunt consumeren.

De subtropische zwembaden zijn erg leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Er is zo ontzettend veel te doen, waardoor er voor iedereen wel wat wils is. Als je bijvoorbeeld niet van glijbanen houdt, maar wel van een heerlijke watertemperatuur en ontspannen in een bubbelbad of jacuzzi, dan zit je bij een subtropisch zwembad zeker goed.