DUO-Racer glijbaan De Eemhof

Wat zijn de mooiste zwembaden van Nederland? De mooiste subtropische zwembaden met glijbanen kan je hiernaast bekijken. Zoek op provincie en ontdek de leukste zwembaden bij jou in de buurt. Glijbanen of een wildwaterbaan? Bekijk dan eens de subtropische zwembaden van Center Parcs en Landal.

 

In februari 2020 is Center Parcs begonnen met de realisatie van de DUO-racer glijbaan voor haar park De Eemhof in Flevoland. De oplevering van deze glijbaan heeft plaatsgevonden op donderdag 2 juli 2020.

Bekijk alle foto’s en video van de DUO-Racer >>

De nieuwe glijbaan heeft twee buizen in één waardoor je tegen elkaar kunt racen. De glijbaan heeft een totale lengte van 85 meter. Het is daarmee de langste buisglijbaan van het subtropisch zwembad. Handig weetje, doordat de tijd automatisch wordt geklokt kan er geen discussie ontstaan wie er heeft gewonnen!

Naast deze DUO-racer zijn er nog meer glijbanen te vinden in Aqua mundo De Eemhof. In 2011 heeft het park de Turbotwister geopend. Deze glijbaan heeft een lengte van 152 meter en ga je met een speciale band doorheen. Daarnaast zijn er nog drie andere glijbanen. Met de opening van de DUO-Racer zijn er nu vijf glijbanen te vinden in het subtropisch zwembad De Eemhof.

De totale kosten voor de glijbaan gaan richting de één miljoen euro. De komende tijd zullen ook de 650 cottages op het park een facelift krijgen. De wandelpaden, speeltuinen en de Action Factory worden ook onder handen genomen waardoor het park er weer als nieuw uit komt te zien. In totaal gaat de renovatie ongeveer 46 miljoen euro kosten.