Zwembaden Sûdwest Fryslân

Sûdwest Fryslân is een gemeente die bekend staat om het schaatsen en varen. De Elfstedentocht is hier regelmatig geweest en wie kent niet de jaarlijkse Sneekweek waar ieder jaar weer veel bezoekers op af komen. Behalve varen en schaatsen kun je er ook heerlijk zwemmen. Bekijk hier de mooiste binnenzwembaden en buitenzwembaden in en rondom deze plaats.

Zwembaden Sûdwest Fryslân

In Sneek in de gemeente Sûdwest Fryslân is zwembad it Rak de plek om naartoe te gaan als je banen wilt zwemmen in het wedstrijd bad. Behalve banen zwemmen is het ook mogelijk om recreatief bezig te zijn in het heerlijke water.

Zwembad met glijbaan

Hier is een geweldige glijbaan wat altijd erg leuk is voor de kinderen. In het doelgroepen bad worden op bepaalde tijden in groepsverband lessen georganiseerd zoals onder andere aquajoggen.

Buitenzwembad

In de zomermaanden is het buiten zwembad van zwembad it Rak in de gemeente Sûdwest Fryslân geopend. Mensen uit Sneek en de omgeving komen dan ontspannen in dit verwarmde buiten zwembad. In Sneek is dit het enige zwembad in de gemeente Sûdwest Fryslân maar op rij afstand zijn enkele zwembaden te vinden. Zo ligt in Franeker zwembad Bloemketerp. Hier kunnen de kinderen uit de gemeente Sûdwest Fryslân net als in zwembad it Rak terecht voor het volgen van zwemlessen.

Binnenzwembad

Maar banen zwemmen en recreatief zwemmen is ook hier heerlijk om te doen. Vooral omdat er ook een leuke glijbaan aanwezig is. Woon je in de omgeving dan kun je ook nog terecht in zwemcentrum Kollum. Uiteraard zijn dit niet de enige zwembaden in de omgeving.