Zwembaden Nijmegen

Het maak in Nijmegen niet uit of je binnen of buiten wilt zwemmen. De plaats heeft verschillende zwembaden waar dit mogelijk is. Op deze pagina zie je een overzicht van de binnenzwembaden en buitenzwembaden die je in de plaats kunt bezoeken.

Zwembaden in Nijmegen

Sportfondsenbad Nijmegen Goffertbad is heerlijk om met mooi weer naartoe te gaan. Dit openlucht/ buiten zwembad ligt in de gemeente Nijmegen en heeft een mooie zonneweide waar je lekker kunt zonnen of genieten van een gezellige picknick. Er zijn twee verwarmde buiten zwembaden en er is een apart ondiep bad voor de kleuters en de peuters.

Zwembaden met glijbaan in Nijmegen

Ook hebben de peuter en kleuters een eigen klein glijbaantje in hun zwembad. De grote glijbaan is te vinden in het grote zwembad waar de oudere kinderen en de volwassenen zwemmen. Het zwembad is ook geschikt om sportief baantjes te trekken.

Binnenzwembaden en buitenzwembaden Nijmegen

Een ander prachtig Nijmeegs zwembad is het uiterst moderne sportfondsenbad Erica Terpstra. Dit mooie overdekte zwembad heeft 8 wedstrijd banen van 25 meter lang die perfect zijn om te trainen. Ook is er een doelgroepen bad aanwezig met een beweegbare bodem.

Activiteiten in en rondom de zwembaden

In het zwembad wordt onder andere  zwemles aan de kleintjes gegeven en er zijn diverse watersporten waar je aan kunt deelnemen. Ben je iets ouder dan zijn er speciale tijden gereserveerd voor de vijftig plussers in dit moderne zwembad. Op woensdag middag worden er activiteiten georganiseerd wat erg leuk is om met de kinderen heen te gaan. Zijn ze nog erg klein geef je dan op voor het gezellige baby zwemmen of het peuter zwemmen.