Zwembaden Hengelo gld

De Achterhoek is prachtig om gewoon eens naar toe te gaan. De gemeente Hengelo is altijd erg gezellig en het is er heerlijk om te wandelen en te fietsen. Maar wat ook eens een keer erg leuk is om in de gemeente Hengelo te ondernemen als het mooi weer is, is zwemmen. De mooiste zwembaden vind je zowel met een binnenbad als een buitenbad.

Zwembaden Hengelo

In de zomermaanden is in de gemeente Hengelo in de provincie Gelderland het prachtige zwembad Het Elderink geopend. Nabij het plaatsje Bronckhorst, wat ook absoluut een bezoek waard is, kun je een heerlijke duik nemen in het openlucht zwembad. Er zijn twee grote verwarmde baden waarvan er één een hele lange glijbaan heeft. Deze is maar liefst 60 meter lang. Je kunt er recreatief zwemmen of je zwemt lange banen als je wilt trainen.

Binnenzwembad en buitenzwembaden

Rondom de zwembaden is een grote ligweide waar je kunt ontspannen en lekker kunt zonnen. Tevens is er een zandveld waar je met een stel vrienden of vriendinnen kan beach volleyballen. Kleine kinderen kunnen veilig spelen in het ondiepe zwembad en regelmatig worden er leuke blaas toestellen opgezet zoals glijbanen en springkussens. Heb je zin in een ijsje of een patatje dan kun je dat bij de bar halen en op het gezellige terras opeten.

Zwembad met glijbaan

Een ander fijn openlucht zwembad in de omgeving van de gemeente Hengelo is zwembad 't vinkennest in Eibergen. Glij van de spannende glijbaan of waag een sprong van de hoge duikplank. Relax op de heerlijke ligweide en geniet op het mooie terras van een hapje en een drankje. Zo zie je dat de gemeente Hengelo behalve erg leuk is om te wandelen en te fietsen ook erg leuk is om met mooi weer naartoe te gaan als je in een fijn buiten zwembad wilt zwemmen.