Zwembaden Groningen stad

De stad Groningen kent vele zwembaden. Een groot gedeelte daarvan zijn binnenzwembaden, echter zitten er ook mooie buitenzwembaden tussen. Hier kun je in de zomermaanden vele weken van genieten. Bekijk op deze pagina de mooiste zwembaden van deze stad.

Zwembaden Groningen

Als er een gemeente is waar veel zwembaden zijn dan is het wel in en rondom de gemeente Groningen. Daar zijn vele zwembaden te bezoeken. Erg bekend in en rondom de stad is openluchtbad de Papiermolen.

Buitenzwembaden in Groningen (met glijbanen)

Dit zwembad wat al heel lang bestaat heeft een heerlijke speel- en zonneweide. Lange banen zwemmen is mogelijk in het 50 meterbad en spektakel is te vinden bij één van de drie duikplanken van het zwembad of op de 35 meter lange glijbaan. Dit zwembad is alleen geopend in de maanden mei tot en met augustus. Jaarlijks komen er vanuit de gehele provincie bezoekers naar de stad om lekker te genieten van het weer en de zwembaden

Binnenzwembaden in Groningen

Een zwembad die altijd geopend is in de gemeente Groningen is zwembad Helperbad. Dit gezellige buurt zwembad heeft een recreatief 25 meterbad waar ook zwemles gegeven wordt en groepslessen.  Ook worden er speelmiddagen georganiseerd en is er een springplank voor diegenen die er af durven te springen.

Subtropische temperaturen

Op donderdag en vrijdag wordt het zwembad verwarmd tot maar liefst 32 graden. Een ander zwembad is zwembad de Parrel in Oranjewijk. Dit zwembad is ook een gezellig buurtzwembad waar je je kunt uitleven op de glijbaan of op de duikplank.

Diverse activiteiten

In het 25 meterbad kun je banen trekken of meedoen met de groepslessen. Ook wordt hier zwemles gegeven. Ontspannen is mogelijk onder de zonnebank bij het zwembad. Het zwembad is ook goed toegankelijk voor minder validen.