Zwembaden Eindhoven

Zwemmen in Eindhoven kan binnen en buiten. Heerlijk buiten in de zomer en binnen lekker warm in de winter. Er zijn subtropische zwembaden, baden met duikplanken en glijbanen en ook echte 25 meterbaden voor het trekken van baantjes. Op deze pagina kun je de verschillende zwembaden bekijken.

Zwembaden in en rondom Eindhoven

In Eindhoven zijn veel mooie zwembaden. Één zwembad die enorm geliefd is, is het ir Ottenbad. Dit zwembad in de gemeente Eindhoven (Noord Brabant) is geweldig in de winter maar vooral ook in de zomer. Binnen is een 25 meterbad waar je heerlijk lange banen kunt trekken. Wil je gewoon ontspannen in het water dan is het recreatiebad heerlijk.

Zwembaden voor kinderen

Voor de kleintjes zijn er ondiepe peuterbaden zowel binnen als buiten. Buiten kun je ook heerlijk zonnen met een drankje of iets lekkers op het zonneterras terwijl de kinderen zich vermaken op de aanwezige speeltoestellen in dit fijne zwembad in de gemeente Eindhoven.

Wil je een totale workout dan is Sportcentrum Sport Inn ideaal. Hier kan je behalve banen trekken in het zwembad ook flink zweten in de fitness. Kleine kinderen kunnen terecht in het dagverblijf van het sportcentrum dus die kunnen gewoon mee.

Subtropisch zwembad

In de gemeente Eindhoven ligt ook Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep. In dit subtropisch zwemcentrum worden ook wedstrijden gezwommen en op zondag kun je er terecht om recreatief te zwemmen. Dit zwembad leent zich voornamelijk voor zwemles en aquasporten en bewegingslessen net als zwembad ZIB in Best in de gemeente Eindhoven. In zwembad ZIB is het ook mogelijk om recreatief te zwemmen op bepaalde uren. Er is een wedstrijdbad en een doelgroepenbad aanwezig. Op zondagmorgen is het bad open voor gezinnen en op bepaalde data is er voor de jeugd discozwemmen.