Zwembaden Amersfoort

In de gemeente Amersfoort ligt in een prachtige bosrijke omgeving zwembad het Bosbad. Dit openbare openlucht zwembad is een populair zwembad in de zomermaanden. Ook kun je kiezen uit verschillende binnenzwembaden. Het hele jaar kun je hier heerlijk zwemmen.

Buitenzwembaden in Amersfoort

Afhankelijk van het weer is het Bosbad geopend van april tot september. Dit zwembad in de gemeente Amersfoort heeft één diep gedeelte en twee ondiepe gedeeltes. Voor de peuters en de kleuters is er een apart zwembadje met een glijbaantje en watereenden.

Zwembaden met glijbanen en duikplanken in Amersfoort

Bij het grote zwembad zijn diverse glijbanen, waterspuiters en er is een duikplank. Om de zwembaden is een heerlijke ligweide aangelegd waar je kunt zonnen op het gras. Ben je bang om bezittingen kwijt te raken? Maak dan gebruik van de kluisjes bij het zwembad. Parkeren is overigens gratis bij het Bosbad in de gemeente Amersfoort (provincie Utrecht).

Binnen en buitenbaden

Een ander zwembad in de gemeente Amersfoort is zwembad Liendert. Hier worden voornamelijk  lessen gegeven en activiteiten georganiseerd. Ook is het mogelijk om gewoon baantjes te trekken of te poedelen in het heerlijke water. Het zwembad bestaat uit twee aan elkaar gekoppelde bassins. Het ene bassin in niet dieper dan de heupen terwijl het andere bassin tot diep is en een lengte heeft van 25 meter.

Als je je een hele dag wilt vermaken in een zwembad in de gemeente Amersfoort dan is het Sportfondsenbad een aanrader. Het zwembad heeft maar liefs vijf bassins, waaronder een 50 meter wedstrijdbad. Hier kun je van diverse duikplanken springen of van de hoge springtoren. Wil je relax dobberen of spetteren dan is er het subtropische Aquadrome. Kom tot rust in de warme whirlpool of ontspan in de sauna cabine. Een hapje en een drankje haal je in de zwemmersbar.