Sport- en recreatiecomplex de Hoornse Vaart

Zwembad Hoornse Vaart is omgetoverd tot een waterwereld
In de nieuwe situatie is er kort gezegd veel meer ruimte voor alle gebruikers van het zwembad. De recreant alsmede de verenigingen, scholen en overige doelgroepen hebben veel meer zwemwater ter beschikking. De allerkleinste bezoekers hebben er daarnaast een nieuw domein bij: de forse waterspeeltuin (110m2). Het zwembad heeft in 2004 een behoorlijke gedaanteverwisseling ondergaan. Dat is van buiten al goed te zien met het ‘golvende’ dak van het nieuwe gedeelte.

Waterspeeltuin
De waterspeeltuin geeft zwemplezier aan onze kleinste bezoekers. Tussen het oude gedeelte en het overkapte 50 meterbad is een bassin aangelegd met speelattributen voor peuters en kleuters. Pompjes, fonteintjes, een glijbaantje en allerlei andere attributen in circa 20 centimeter water. Hier kan naar hartelust met water gespeeld worden. Prettige bijkomstigheid: de kleintjes wennen ook vast aan water!

50 meterbad
Jarenlang was dit bad uitsluitend in de zomerperiode te gebruiken. En dan ook alleen met goed weer. Daar is nu verandering in gekomen. Teneinde de gebruiksmogelijkheden te vergroten, is het bad overkapt met een ludiek ontwerp; een ‘golvend’ dak. Het hele jaar door kan er nu gezwommen worden in het bad. Vooral doelgroepen zoals bijvoorbeeld verenigingen, aquajoggers en aquaspinners profiteren hiervan. Met de overkapping is er ook op een slimme manier de mogelijkheid voor het ‘opdelen’ van het bassin door middel van een scheidingswand. Deze wordt afgezonken op de bodem en op bepaalde momenten omhoog gehaald als er twee verschillende activiteiten tegelijk gehouden worden. In de zomerperiode is het bad overigens uitstekend bereikbaar vanaf de ligweide. Dit is door middel van grote glazen schuifpuien gewaarborgd.

Adres: Sport- en recreatiecomplex de Hoornse Vaart
Hertog Aalbrechtweg 4
1823DL Alkmaar
Telefoon: 072 - 548 93 75
Website: http://www.hoornsevaart.nl